Információk

A gyógyszerek fejlődése időszámítás előtt 1500-as évekig vezethető vissza. Az ókori Egyiptomban a gyógyítást emberfeletti erőknek tulajdonították. A gyógyítási gyakorlatukat leginkább állati eredetű elemek misztikummal való felruházása tette ki. Az i. e. 14-13. századból fennmaradt írásos leletek alapján, a kínai orvoslásban bár továbbra is összefonódott varázslás és gyógyítás, a test ismerete és annak gyógyítása a korábbinál jóval magasabb szinten folyt. A feljegyzésekben találtak utalásokat jósló csontok használatára, ugyanakkor már ismerték a vérkeringést is, amelyet Európában csak másfél évezreddel később jegyeztek le.

Az i.u. 2-3 században a tibeti gyógymódok igyekeztek a betegségeket helyi beavatkozás helyett a szervezet egészére koncentrálva gyógyítani. Fontosnak tartották a megfelelő táplálékot és a helyes életmódot, ismert gyógyreceptjeik száma pedig tízezernél is több. Gyógyszereiket eredetük szerint kategorizálták és már a napjainkban is ismert népi gyógyászat elemeit fedezhetjük fel bennük. A tibeti gyógyászatban használt ásványokkal és állati eredetű gyógymódokkal ellentétben, a népi gyógyászat szinte kizárólagosan a gyógynövények felhasználásán alapul.

A népi gyógyászat írásos dokumentumainak leginkább a 17.század óta folyamatosan megjelenő füveskönyveket tartjuk, amelyek részletesen leírják a gyógyhatású növények hatásait és azok felhasználásának módját. A teaként fogyasztott vagy fürdőként, borogatásként használt anyagok szinte kivétel nélkül több gyógynövény összetételéből, elegyéből állnak, amelyeknek valamilyen folyadékban való feloldása elengedhetetlen.

Legtöbben csak egészségromlás észlelésekor fordulnak segítségért, pedig az egészségügyi problémák nagy része megelőzhető lenne. Környezetünkben gyakran tapasztalhatjuk a tárgyak iránt mutatott féltő gondoskodást, hiszen azok javítása vagy pótlása költséges és időigényes. Az emberi szervezet gyógyulása ugyanígy magas költségekkel jár és hosszú időt vesz igénybe, az emberi élet pedig nem pótolható, így fokozott törődést igényel. Ahogyan otthonunkat mindig takarítjuk, a szervezetnek is szüksége van a számára szükségtelen anyagoktól való megszabadulásra, a megtisztulásra.

Az ÁSEM Herbateák a szervezet méregtelenítő folyamatainak fokozásával valamint az immunrendszer támogatása által segítik az egészség megőrzését.

A modern élet olyan táplálkozási szokásokat hozott mindennapjainkba, amelyek megnehezítik az egészséges életmód fenntartását. Bizonyos ételek mesterséges összetevői képesek ugyan az éhségérzetet csökkenteni vagy megszüntetni, de a szervezet számára hasznosítható tápanyagot nem tartalmaznak. A mennyiségileg kiegyensúlyozott táplálkozás ellenére, minőségi tápanyagok hiányában a szervezet éhezik, így vitamin és ásványi anyag szintje tartósan alacsonnyá válik. A szervezetben beálló hiányállapot olyan, naponta előforduló tünetekben mutatkozik meg, mint a folytonos kimerültségérzet, dekoncentráltság, állandósult idegi feszültség.

Az élelmiszerekkel a szervezetbe juttatott méreganyagok lerakódása különböző betegségek forrását képezheti és hosszú távon akár rákbetegségek kialakulásához is vezethet.

A táplálkozás egészségkárosító hatásait a tudatos étrend nagymértékben csökkenti, de a hiányállapotok kialakulásának megelőzéséhez nem elegendő, mivel a napjainkban előállított élelmiszerek minősége, hasznos tápanyagtartalmuk szintje jelentősen csökkent az elmúlt évtizedek folyamán. Jelenleg ugyanannyi vitamin és ásványi anyag bevitelhez tízszer annyi táplálék fogyasztására lenne szükség, mint 50 évvel ezelőtt, tehát az egészséges táplálkozás önmagában nem előzi meg a szervezet természetes egyensúlyának fenntartását.

Az ÁSEM Kézműves Herbateák laboratóriumi körülmények között, tiszta, steril környezetben készülnek. Ízfokozó- és aromamentes. Természetes összetevői révén a gyógyteák íz világát idézik, mégis harmonikus és egyedi ízeket képviselnek.

Az egyes teák hozzávalói hasonló hatóanyagokkal rendelkeznek, így hatékonyabban képesek fellépni egy adott problémacsoporttal szemben. Az ÁSEM termékek széles választéka lefedi a szervezet egészének védelmét, így fogyasztásuk nem csak gyógyító, megelőző hatással is bír.

A különböző teák széles spektrumon segítik a szervezetet a mindennapok folyamán:

 
 • Az IMMUNERŐSÍTŐ a szervezet védekező rendszerét támogatja és segíti egyensúlyának fenntartását.
 • A DIÉTA ital ásványi anyagokban gazdag, így támogat minden egyéni diétás megoldást.
 • A FRISSÍTŐ ital a vérkeringés és oxigénellátás biztosításával segíti az egész napos frissesség megőrzését.
 • A HARMÓNIA ital fokozza a férfi teljesítőképességét és hatással van a párkapcsolati egyensúly fenntartására.

Alkotóelemek

Immunerősítő
cékla, sárgarépa, vöröshagymahéj, lenmag, vöröshagyma, koriander, kakukkfű, petrezselyem, kamilla, kapor, fokhagyma, csalán, majoranna
Diéta
káposzta levél, mályva, gyermekláncfű, babér, komló, zsálya, citromfű, tavaszi kankalin, cickafark, fehérrépa, bazsalikom, mezei zsurló
Frissítő

répa, babér, hárs, édesgyökér, fodormenta, ánizs, fahéj, tavaszi kankalin, szagos müge, torma levél, torma reszelék, lucerna, hibiszkusz, búzafű, tönkölybúzafű

Harmónia

diólevél, cékla, fodormenta, fokhagyma, ánizs, gyömbér, mandula, hárs, zeller, zeller levél, babér, szerecsendió, bazsalikom, spárga, fenyőmag

Termékválaszték

Kapcsolat

Küldjön nekünk üzenetet!

Üzenetét sikeresen elküldte!

Forgalmazó elérhetőségei

 • Lupi-Hupi Kft.
  1085 Budapest, Rigó utca 3.
  Telefon: (70) 335 4082
  E-mail: info@asem.hu
  Weboldal: asem.hu
 

Rólunk

Ásem herbatea a népi gyógyászat remekműve, Dr. I. receptúrája alapján.
Hatását a benne lévő alkotóelemek összessége adja.


Részletek